Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bilgin, Murgul’da “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Arıcılık” Temalarında Değerlendirme Toplantılarına Katıldı

11 Kasım 2022, Cuma 156

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin’in Murgul ilçesini ziyaret ederek “Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve arıcılık alanlarında ilçenin sahip olduğu potansiyel” temasında değerlendirme toplantılarına katıldı.

9 Kasım 2022 Çarşamba günü düzenlenen programın ilk bölümünde Murgul Kaymakamı Yunus Tekçe ve Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş’u ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Bilgin, görüşmelerde Üniversitemizin ihtisas sahası “Tıbbi ve aromatik bitkiler” alanında yürüttüğü projeler ile “Arıcılık ve arı ürünleri” alanında Üniversitemiz laboratuvarlarında gerçekleştirilebilecek analiz ve markalaşma çalışmaları hakkında bilgilendirmelere yer verdi.

Buradaki programların akabinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Üniversitemiz heyeti ile Murgul Kabaca Köyü Arıcılık Kooperatifi ve Artvin Arıcılar Birliğinden yetkililerin katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin başkanlığında düzenlenen toplantıda “Arıcılık ile ilgili DOKAP’a sunulması planlanan projelerin hazırlanması ve hâlihazırda yürütülen projelere katkı sağlanması”, “Arı ürünlerinin analiz ve pazarlanması”, “Yörenin Coğrafi İşaret Tescili alabilmesi gerekli standartlaşma çalışmaları” ve “Arıcılıkla ilgili katma değeri yüksek ürünlerin çeşitlendirilmesi ve kalite standardının yükseltilmesi” gibi konularda fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Toplantıya Üniversitemiz adına Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ardıç, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü (TABİK) Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (TABMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralay, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTAMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Nigar Bozkuş, Dr. Öğr. Gör. Abidin Gümrükçüoğlu, Öğr. Gör. Kamil Öztürk, Öğr. Gör. Deniz Canbolat, Öğr. Gör. Mesut Namlı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ercan Gülsuyu ile Murgul Kabaca Köyü Arıcılık Kooperatifi Başkanı Osman Naci Hatinoğlu, Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş, Kabaca Köyü Muhtarı Serkan Yiğit ve arıcılar katıldı.